Vietnamské hovězí závitky na grilu Kvalitní uleželá hovězí roštěná

Potřebné suroviny na 4 porce

300g roštěné nebo jiné kvalitní hovězí maso
2 limetky
4 chilli papričky Thai Red nebo Rawit
světlá sojová omáčka
čerstvý koriandr
12 plátků anglické slaniny nebo bůčku
dvě lžíce rybí omáčky
4 stroužky česneku
2 lžičky moučkového cukru
5 lžic oleje
čerstvě namletý pepř


Sdílet


Vietnamské hovězí závitky na grilu

Celkový čas přípravy: 15 minut + 45 minut marinování

Velmi rychlý a příjemný recept pro letní grilování, který vám přiblíží chutě exotické vietnamské kuchyně. O pikantnost závitků se postarají červené papričky Thai Red nebo Rawit, které se krásně rozleží v marinádě.


Příprava masa

Hovězí roštěnec opláchněte a nakrájejte na dvanáct asi 3cm širokých, tenkých plátků.

Příprava marinády

Stroužky česneku utřete, chilli papričky Thai Red nasekejte na drobno a v misce smíchejte s pěti lžícemi oleje, dvěma lžícemi rybí omáčky, dvěma lžícemi světlé sojové omáčky, dvěma lžičkami moučkového cukru a dochuťte čerstvě namletým pepřem. Všechny suroviny dobře promíchejte a do vzniklé marinády naskládejte plátky hovězího masa. Vše rukou dobře protřete, aby se marináda dostala do všech částí a nechte 45 minut odležet. Mezitím si připravte čtyři bambusové špejle.

Postup

Každý proužek masa srolujte, obalte proužkem slaniny a napíchněte po třech na bambusové špejle. Grilujte z každé strany 3-5 minut v závislosti na velikostech závitků. Na povrchu se vám vytvoří krásná krusta a uvnitř bude maso krásně medium.

Servírování

Hotové hovězí závitky podávejte posypané čerstvým koriandrem, zakápnuté limetkovou šťávou a s miskou sojové omáčky k namáčení. Dobrou chuť.

Naše další recepty s chilli

Rádi byste zkusili pěstování chilli?

Prohlédněte si nabídku
semínek chilli papriček

Bolivian Bumpy
Bolivian Bumpy
Capsicum Chinense
65 Kč • 200 000 SHU
Přidat do košíku Je to vážně parádní chilli neobvyklého zbarvení dozrávající ze zelené do jasně žluté s hnědými fleky. Paprička bolivijského původu vznikla zkřížením Bolivian Rainbow (Capsicum Annuum) a Yellow Bumpy (Capsicum Chinense). Patří mezi Chinensky a nakopne vás skvělou ovocnou chutí připomínající v tomhle případě citrusy. My jí pálivostí řadíme do příjemného středu, který je snesitelný, ale zároveň nezklame žádného chilli šílence. Tahle keřovitá rostlinka s vysokou výnosností je vhodná pro pěstování v květináči i v zemi, kde se vám samozřejmě rozroste mnohem víc. A do čeho ji využijete? Do omáčkovitých jídel typu chilli con carne, do marinád nebo sals. Zkuste jí taky nasušit nebo zamrazit na potom. V zimě se to bude jistě hodit." ["aktivni"]=> string(1) "1" ["photo1"]=> string(24) "bolivian_bumpy1_2019.jpg" ["photo2"]=> string(24) "bolivian_bumpy2_2019.jpg" ["photo3"]=> string(19) "bolivian_bumpy3.jpg" ["photo4"]=> string(19) "bolivian_bumpy5.jpg" } -->
Celá nabídka chilli semínek

Certifikované osivo

S rostlinolékařským pasem